top of page

Missie

Onze missie

Psy & Society is een samenwerkingsverband van psychologen uit verschillende verenigingen met een gedeelde visie om een maatschappij te vormen die psychologisch geïnformeerd is. De groep bestaat uit academici en vertegenwoordigers van psychologie met specialisaties in sociaal, klinisch en gezondheidspsychologie.

Ons verhaal

Geboren te midden van de pandemie, kwam Psy & Corona aanvankelijk tot stand als reactie op een dringende behoefte: ervoor zorgen dat de expertise van psychologen, academici en gedragswetenschappers adequaat vertegenwoordigd was in expertpanels en beleidscommissies.

 

Onze gezamenlijke reis begon in mei 2020, gedreven door psychologen die wilden bijdragen aan media- en beleidsdiscussies rond de Corona-crisis.

Samen begonnen we aan een missie om een uitgebreid conceptueel kader te ontwikkelen over gedrag gerelateerd aan corona, waardoor strategisch advies en bruikbare inzichten werden geboden om opkomende uitdagingen aan te pakken. Tegelijkertijd smeedden we sterke relaties en directe samenwerkingen met media, journalisten en beleidscommissies, waardoor we een vertrouwde bron werden van deskundig advies over corona-gerelateerd gedrag. Deze fundamentale prestaties hebben sindsdien onze overgang naar Psy & Society aangedreven, waar onze toewijding aan maatschappelijke impact onwankelbaar blijft.

bottom of page