PRoF 2018 - Award Oproep voor kandidaten 2018

14-11-2017

Op 16 Mei 2018 wordt het internationale PRoF Symposium opnieuw georganiseerd in Gent. De Universiteit Gent is steeds op zoek naar innovatieve projecten in de gezondheidszorg en organiseert daarom een competitie onder de leiding van de PRoF UGent leerstoel met prof. dr. R. Peleman als leerstoelhouder. De laureaten van de PRoF Award competitie worden uitgenodigd op de Award ceremonie onder het voorzitterschap van voormalig Europees President, Herman Van Rompuy, in Gent op 16 Mei 2018.

 

Alle innovatie projecten in het domein van de gezondheidszorg kunnen meedingen in de Award (medisch, zorg, ouderen,…) en dit in een van de onderstaande domeinen:
o Nieuwe concepten betreffende zorgmodellen
o Nieuwe inzichten in infrastructuur in de zorg (architectuur, uitrusting)
o Innovatieve processen en procedures
o Innovatieve producten of diensten

Aan de deelnemers wordt gevraagd om eerst te registreren (via email PRoF-Award@uzgent.be). Er wordt bij registratie een sjabloon bezorgd om een aanvraag in te dienen waarbij het project duidelijk omschreven wordt, aangegeven hoe deze innovatie zal bijdragen tot de toekomst van het zorgsysteem en wie de relevante stakeholders zijn. De aanvrager zal ook moeten specifiëren hoe het project spoort met de waarden van het PRoF consortium, die door de jury als evaluatie criteria zullen meegenomen worden. De PRoF waarden zijn: minimal comfort, privacy, security, anti-loneliness, non stigmatizing solutions, intergenerational, respect and flexibility (zie http://www.prof-rojects.com/keywords.html).


De competitie is gericht naar innovaties die in een late onderzoeksfase zijn (proof-of-concept) en/of klaar zijn voor een vroege marktfase (pilot fase, eerste introductie op de markt). PRoF is een Europees open innovatie consortium dat startte in 2009. Meer dan 300 zorgprofessionelen komen hier samen vanuit verschillende disciplines en organisaties om na te denken over de evolutie van ons zorgsysteem. De kracht van het consortium ligt in de interdisciplinaire aanpak: zorgorganisaties werken samen met onderzoekscentra, universiteiten en bedrijven om toekomstvisies te creëren. Elk van deze visies werd gerealiseerd als een ‘concept room’ die kan bezocht worden in de PRoF locatie in Poperinge – België. (www.prof-projects.com).

 

Award details

De jury zal de top 3 innovatie projecten selecteren die zullen uitgenodigd worden om hun inzending voor
te stellen op het PRoF symposium op 16 Mei in Gent. Gedurende het symposium zal de winnaar gekozen
worden. De PRoF Award bedraagt 10.000 €.
Deelnemers worden gevraagd te registreren via email naar PRoF-Award@uzgent.be, met een korte
beschrijving van het project en contactgegevens

 

Meer info 

 

 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht