BFP en UPPCF, samen sterker ! Een nieuwe start….

27-07-2017

We hebben het genoegen UPPCF en haar leden te verwelkomen bij FBP-BFP. Op die manier kunnen energieën en de essentiële middelen voor de respectievelijke en de gezamenlijke opdrachten gebundeld worden.

 

UPPCF of l’Union Professionnelle des Psychologues Cliniciens Francophones verdedigt de belangen van alle klinische psychologen wat hun expertise of specialisatie ook moge zijn. Ze wenst vooral de klinische psychologen te verenigen rond hun gemeenschappelijke punten: de klinische psychologie. De Belgische Federatie van Psychologen steunt hen daarin.

 

Na een overgangsjaar, kan er voortaan, aan een gezamenlijk avontuur gesleuteld worden!

Het spreekt vanzelf dat in de huidige context van de hervorming van de gezondheidszorg, UPPCF in staat zal zijn een maximum Franstalige klinische psychologen te vertegenwoordigen en een belangrijke rol zal spelen onder de vele Franstalige beoefenaars. Op 14 juni 2017 hebben BFP en UPPCF twee zetels gekregen op vier bij de Federale Raad voor de Geestelijke Gezondheidszorgberoepen.

 

Voortaan zal UPPCF de Franstalige klinische sector zijn van de BFP. In die zin is er een samenwerkingsovereenkomst getekend op drie jaar, tot 31 december 2020.  Bovendien zal de huidige conventie geherwaardeerd worden en, indien nodig, eenstemmig gewijzigd worden naargelang van de conclusies van de werkgroep “Quo Vadis ”Operationeel (verantwoordelijk voor de aanpassing van BFP in functie van de situatie van de psychologen in België).

 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht