Nieuws

 • 23.06.2017

  NIEUWE TOEPASSING: MYENTERPRISE.BE

  Zoals u weet, zijn sinds 2003 alle identificatiegegevens van alle ondernemingen (zelfstandigen, rechtspersonen, verenigingen en overheidsdiensten) gebundeld in een centrale, door de FOD Economie beheerde databank, de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). 

 • 16.06.2017

  Let op! Teken niet blindelings eender welke overeenkomst.

  Uw contract (samenwerkingsovereenkomst huurovereenkomst van een kantoor of een praktijk, geheimhoudingsovereenkomst, niet-concurrentiebeding, ...) door een jurist laten nalezen vóór de ondertekening ervan is een uitgave die u veel kopzorgen, stress en latere kosten kan besparen die veruit hoger kunnen oplopen. 

 • Acco uitgeverij
  12.06.2017

  Nieuwe boeken in het Acco - ledenvoordeel

  Acco heeft het aanbod boeken in de BFP - boekenclub vernieuwd. Neem snel een kijkje! Gratis verzendingskosten en 10 % korting!

 • 01.06.2017

  EFPSA : Our students launch a Call for Advisor and Mentor for Junior Researcher Programme (JRP) 2017

  The European Federation of Psychology Students' Associations (EFPSA) is currently looking for Junior Researcher Programme (JRP) 2017 Advisors and a Mentor for the EFPSA JRP. .

 • Onderzoek partnergeweld op het werk
  30.05.2017

  De gevolgen van partnergeweld voor werknemers en de werkvloer in België - een nationaal onderzoek

  Om een beter zicht te krijgen op de omvang en de impact van partnergeweld op de werkomgeving, voert het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, in samenwerking met de Universiteit van Western Ontario in Canada en de Belgische vakbonden, ABVV, ACV, AVLVB, een nationale enquête uit. Deze enquête wordt bovendien ondersteund door VOCAP en BFP.

 • 30.05.2017

  De Onafhankelijke Ziekenfondsen organiseren een debat: "Psychologen aan het woord"

  Hoe staan zorgverleners ten opzichte van de uitdagingen in de zorgsector? Welke hervormingen zijn voor hen aan de orde? Hoe zien ze hun beroep evolueren in de toekomst? De Onafhankelijke Ziekenfondsen laten de verschillende beroepsgroepen uit de gezondheidszorg aan het woord in een nieuwe debattenreeks. Na succesvolle edities met de vroedvrouwen en de apothekers zijn nu de psychologen aan de beurt. Ze doen hun visie op het beroep uit de doeken en gaan daarover het gesprek aan met andere actoren uit de gezondheidszorg.

 • 30.05.2017

  Advies Hoge GezondheidsRaad als toetsingssteen voor toekomstige masters in de klinische psychologie

  De RvB BFP heeft het advies bekrachtigd van de sectie klinische psychologie om toekomstige opleidingen in de klinische psychologie te toetsen aan het advies van de Hoge GezondheidsRaad met betrekking tot het competentieprofiel om autonoom de klinische psychologie te kunnen beoefenen. 

 • 25.05.2017

  BFP beschouwt schoolpsychologen ook als behorende tot het domein van de klinische psychologie

  In volle voorbereiding van de uitvoeringsbesluiten van de nieuwe wet op de GGZ - beroepen bereidt de sectie klinische psychologie van de BFP adviezen voor die ze dan voor legt aan het bestuur. Zo besliste het bestuur onlangs om het advies van de sectie met betrekking tot schoolpsychologie te volgen en hen dus te beschouwen als behorende tot het klinische domein. 

 • 22.05.2017

  Nieuwe boeken in ons ledenvoordeel Boom!

  Er is een update van ons BFP - Boom boekenclub met maar liefst 3 nieuwe titels!

 • 22.05.2017

  TRAINING RETURN TO WORK AFTER STRESS RELATED CONDITIONS - 10 &11 -06-2017

  Return to work after long-term absence is the challenge of this century. The numbers don’t lie.Absences between 1 month and 1 year as well as absences longer than 1 year are increasing,although there are differences depending on age, function and industry.